Температурите чувствително ще се понижат, ще има валежи с гръмотевициВисоките температури ще

...
Температурите чувствително ще се понижат, ще има валежи с гръмотевициВисоките температури ще
Коментари Харесай

Времето рязко се променя

Температурите сензитивно ще се намалят, ще има валежи с гръмотевици

Високите температури ще се задържат и на следващия ден. Следобед и през нощта против събота се очакват валежи в северозападните елементи на страната, съпроводени от гръмотевици.

От събота започва сензитивна смяна на времето. У нас ще има валежи с гръмотевици - повече в северните и североизточните елементи на страната. Това предвижда пред Bulgaria ON AIR синоптикът Петър Янков.

По думите му температурите през уикенда сензитивно ще се намалят - в случай че в събота са сред 25-30 градуса, в неделя към този момент ще паднат до 23-29 градуса.

" Това намаление на температурите ще продължава и през идната седмица. Може да се каже, че предстоящите интензивни валежи през идния вторник ще носят есенен привкус. През идната седмица ни чакат температури под 20 градуса ", разясни той.

Според Янков идващият интервал на интензивни валежи ще бъде през уикенда 24-25 септември, когато температурите ще се задържат относително ниски.

" Метеорологичната есен ще настъпи по-рано у нас ", безапелационен бе той. Синоптикът добави, че повече слънце се чака сред 24 и 26 септември, когато стартира " сиромашкото лято ".

След валежите в края на седмицата се чака интервал, в който мъглите ще бъдат постоянно събитие.

" Не се обрисуват мощни ветрове, единственото рисково събитие, което ще смущава обществото, са валежите във вторник. Те ще бъдат интензивни с количества към 20 - 25 литра за денонощието в централните и североизточните елементи на страната ", установи той.

Предстоящия уикенд ще бъде подобаващ за туризъм по планините в страната.

" Температурите в събота и неделя в южните ни съседи ще бъдат към 30-34 градуса. Там ще бъде уместно за превозване на почивните дни ", заключи Янков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР